Team Velserbroek

Even voorstellen

Velserbroek teamfoto

Vanaf september 2017 heeft Velserbroek een eigen Sociaal Wijkteam. 

  • Alexander Pieterman; Stichting Welzijn Velsen
  • Maritza Wondergem; Mee & de Wering
  • Annita Wijker-Klomp; WMO/Gemeente Velsen 
  • Yvonne Mathot; De Zorgspecialist
  • Annie Huisman en Tuija Lugas-Goedhart; Socius (zij komen in oktober dit team versterken)

 Wat doen wij?

Naast individuele gesprekken bij mensen thuis, zijn er ook verschillende activiteiten die door het sociaal wijkteam zijn geïndiceerd of die wij ondersteunen in de wijk. 

Impressie

Hieronder een impressie van verschillende activiteiten;

G disco in de KOE, een disco voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit initiatief is voortgekomen op verzoek van mensen uit de wijk. Iedere eerste zaterdag van de maand. 

Velserbroek geen bende: deze activiteit wordt georganiseerd door gemeente Velsen waaraan we samen gewerkt hebben aan een schonere leefomgeving in Velserbroek.

Week van het geld is een landelijk project om basisschoolkinderen bewust te maken van de waarde van geld. Het SWT Velserbroek heeft in deze week op 2 basisscholen in Velserbroek een wedstrijd georganiseerd, waarbij schoolkinderen mochten raden hoeveel geld was uitgegeven aan een speelmand. Het kind wat het dichtst bij de prijs zat mocht de mand mee naar huis nemen. 

Koffieochtend bij de Openbare Bibliotheek in Velserbroek. Iedere donderdagochtend van 10:30-12:00 uur. Deze bijeenkomst is opgezet in samenwerking met het Sociaal Wijkteam en draait nu zelfstandig. 1x in de 6 weken sluit een medewerker uit het Sociaal Wijkteam aan voor een praatje of om informatie te geven over een bepaald onderwerp. 

Het Sociaal Wijkteam heeft een samenwerking met Stichting Buitengewoon. Elke donderdag tussen 12 en 13 uur is er iemand van het SWT aanwezig op de Galle Promenade 70 voor uw vragen, een praatje of het opzetten van een leuk buurt initiatief.

Bij Buitengewoon kunt u daarnaast ook terecht voor fietsreparaties, voor leuke zelf gemaakte cadeautjes en er is een kleding weggeefwinkel.

Kom langs of bel 088-8876970 voor een afspraak.