Team Velserbroek

Even voorstellen

Vanaf september 2017 heeft Velserbroek een eigen Sociaal Wijkteam. v.l.n.r.

  • Alexander van de Pieterman; Stichting Welzijn Velsen
  • Monique Heilbron; Mee & de Wering
  • Canan Calisir; Socius 
  • Yvonne Mathot; De Zorgspecialist
  • Vacant; WMO Gemeente Velsen

Wat doen wij?

Iedereen kan weleens een steuntje in de rug gebruiken. Het sociaal wijkteam is er voor alle vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt.

We komen naar u toe als u dat wilt, denken met u mee. We zoeken samen naar een passende oplossing. We leggen contacten waar dat nodig is, ook met andere deskundigen - in goed overleg met u. Ook als u vindt dat er iets ontbreekt in Velserbroek of als u uw steentje wilt bijdragen door anderen te helpen, bent u bij ons van harte welkom! 

De Wijk in!

Wekelijks gaat het wijkteam Velserbroek in om bewoners te spreken op straat. Bewoners kunnen dan bij het wijkteam terecht om een idee, probleem of vraag voor te leggen. Er kan natuurlijk ook alleen een bakje koffie gedronken worden. In onderstaand filmpje gaan we met de wethouder richting het Tarweland.

Filmpje: opstap met Marianne Steijn

Marianne Steijn op pad met Sociaal Wijkteam Velserbroek

Corona

Het Sociaal Wijkteam is ook in deze Corona-tijd beschikbaar voor ondersteuning aan de inwoners van Velsen. Naast de telefonische ondersteuning die zij bieden, treft u de verschillende teams ook steeds meer zichtbaar in de wijk. Zij spreken op verschillende plekken in de wijk zoveel mogelijk inwoners van Velsen aan en houden daarbij natuurlijk voldoende afstand. U herkent ze aan hun blauwe jassen. Ze zijn er ook voor u. Deel daarom de mooie en moeilijke situaties die u heeft meegemaakt in deze Corona-tijd.

 2 mensen, staande mensen, schoenen, kind, boom, motor en buiten

Koffieochtend

 

*Tijdelijk afgelast i.v.m. corona*

Koffieochtend bij de Openbare Bibliotheek in Velserbroek. Iedere donderdagochtend van 10:30-12:00 uur. Deze bijeenkomst is opgezet in samenwerking met het Sociaal Wijkteam en draait nu zelfstandig. 1x in de 6 weken sluit een medewerker uit het Sociaal Wijkteam aan voor een praatje of om informatie te geven over een bepaald onderwerp. 

Inloopspreekuur

Elke donderdag tussen 12 en 13 uur is er iemand van het SWT aanwezig bij Buitengewoon op de Galle Promenade 70 voor uw vragen, een praatje of het opzetten van een leuk buurt initiatief.

Bij Buitengewoon kunt u daarnaast ook terecht voor fietsreparaties, textieldrukken en voor leuke zelf gemaakte cadeautjes.