Voorbereiding nieuwjaarsborrel al begonnen

Het Sociaal wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek ‘Samen voor elkaar’ wil het Sociaal Wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten. Zoals een leuk initiatief voor een deel van de Mathilde Wibautstraat en Suze Groenewegstraat in de Velserbroek. 

De buurtbewoners versieren de huizen in Velserbroek met lampjes

Paula Wiprecht initiatiefneemster van het eerste uur: ‘Drie jaar terug kwam ik met het idee wat leuks te doen voor onze straten. Iets gezelligs organiseren met de buurtjes. De animo was gelijk hoopgevend en nu hebben we al een appgroep van 40 naaste bewoners. We organiseerden in die zomer een buurtbarbecue, hebben een springkussen gehuurd, en een partytent en een picknicktafel neergezet. We namen onze eigen muziek mee. We kregen leuke reacties voor ons initiatief en ook ondersteuning vanuit de gemeente.’ Aldus Paula.

Komend jaar staat er in januari weer een bijeenkomst gepland. ‘Dan hebben we een nieuwjaarsborrel ingepland. Afgelopen zaterdag hebben de bewoners met elkaar hun huizen alvast van lichtjes voorzien. Dat geeft een sfeervol effect als het donker wordt en blijft tot begin januari hangen. De respons is geweldig. Al heel wat buren hebben ons benaderd en gevraagd of er wat wordt georganiseerd. En wat ook zo leuk is: een aantal andere straten in de buurt hebben bij ons al geïnformeerd hoe wij dat organiseren, want ook zij willen saamhorigheidsgevoel creëren in hun straat.’ vult buurvrouw Arabella Neuteboom enthousiast aan. De buurtjes hebben er zichtbaar veel zin in.

‘Ja, we kijken er al reikhalzend naar uit. Een ieder neemt dan eigen drank en eten mee en we maken er een gezellige dag van.’ Melden de dames tot slot in koor.

Aanmelden

Weet u ook iemand die in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.