Samen voor elkaar met elkaar

In 'Sluis 751', een gezellige ontmoetingsplek op de Lange Nieuwstraat 751 in IJmuiden, is het op de maandagochtend een drukte van belang en gonst het van de bedrijvigheid. In 'Het Wol café', een activiteit van Stichting Welzijn Velsen, breien vrouwen voor het goede doel.

Het Wolcafé met Jos Dam en Ria Nap

Jos Dam uit IJmuiden vertelt enthousiast waar zij en de andere vrouwen mee bezig zijn: 'bij Sluis 751 hebben we een harstikke leuke plek gevonden waar we aan een prachtige tafel met 7 vrouwen o.a. dekens voor het goede doel maken en het daarnaast ook heel gezellig hebben. Een ieder heeft een aandeel in het maakproces van de dekens. Zo breit mevrouw Buding, die in Velserduin woont, al geruime tijd vanuit huis de lapjes die haar dochter vervolgens bij mij langs brengt. Waarna Ria Nap ze omhaakt en ik ze in elkaar zet. Die dekens gaan naar de Stichting Babyspullen Heerhugowaard die ervoor zorgen dat ze daar terecht komen waar ze het hardste nodig zijn. Ook in coronatijd hebben we gelukkig contact met elkaar gehouden en dat was wel zo prettig'.
Ria Nap vult aan: 'Toen ik mevrouw Buding leerde kennen dacht ik gelijk: hier kunnen we wat mee. Ik heb Jos benaderd en zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Met de sociale contacten gaat het ook naar wens want daar is het natuurlijk ook om te doen. Ontmoeting en tevens iets voor een ander betekenen.'

Het duo sluit af: 'Eigenlijk is het gewoon ‘Samen voor elkaar, met elkaar'. We hebben elke maandagochtend heel veel plezier met elkaar en bovendien maken we mensen blij met onze dekens. Heerlijk toch?' eindigt het duo eendrachtig in koor.

Meedoen aan het Wol café

Wilt u ook deelnemen aan het Wol café of een andere activiteit van Stichting Welzijn Velsen? Op www.welzijnvelsen.nl vindt u meer informatie.

Aanmelden

Weet u ook iemand die in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur een mailtje naar contact@swtvelsen.nl(link stuurt een e-mail).