Weggeefkastje in Velsen-Noord

Peter Klaver woont in de Meerweidenlaan 53 in Velsen-Noord en heeft in overleg met zijn vrouw besloten een weggeefkastje te plaatsen.

Peter Klaver staat naast zijn weggeefkastje

Wat was daarvan de reden? Peter: ‘We wilden samen maatschappelijke betrokkenheid tonen, impact maken vanwege de armoedeproblematiek, zeker ook tijdens de coronaperiode. Via de LinkedIn pagina van de Stichting Sogoed hebben we een buurtkastje gekregen en werden, voor de aanschaf, financieel ondersteund door de Sociaal Wijkteam Velsen. Zij hebben het kastje gesponsord en daar zijn we ze heel erkentelijk voor. Het speciaal gefabriceerde kastje vullen we met eerste levensbehoeften zoals bijvoorbeeld: shampoo, rijst, soep, melk, olie, suiker maar ook met menstruatie-gerelateerde producten zoals maandverband en tampons.’

Peter vervolgt: ‘Bewoners uit Velsen-Noord mogen de producten er uit halen en meenemen. Producten doneren is ook mogelijk. Naast het kastje staat een kist waarin producten geplaatst kunnen worden. Als het kastje leeg is kunnen wij het weer aanvullen. Ik moet nog wel wat tam tam maken. Dat doe ik onder meer via een eigen facebookpagina (Buurtkastje van Velsen-Noord) en ben ik bezig om flyers te maken om ons project wat op 1 maart pas van start is gegaan nog meer onder de aandacht te brengen. We merken nu al dat het enthousiasme en de respons bemoedigend is te noemen. Dus mensen: kun je dagelijkse producten gebruiken, schroom niet, kom naar ons buurtkastje toe en neem mee wat je kunt gebruiken.’

Aanmelden

Kent u iemand die ook in deze rubriek past of ondersteuning kan gebruiken, schroom dan niet contact met ons op te nemen via contact@swtvelsen.nl.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek “ Samen voor elkaar’’ wil het Sociaal Wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.