Anneke en Ans koken samen

06 april 2021
Nieuws

Een prachtig eigen initiatief in Velsen-Noord verdient aandacht. Anneke de Wit draagt zorg voor Ans die bij haar om de hoek woont. Buurvrouw Ans is vergeetachtig en Anneke staat haar bij. Ze gaat elke dag om 12.00 uur naar Ans toe voor een kopje koffie en ze eten om de dag bij Anneke thuis.

In de Pre-Corona-periode gingen ze ook samen naar buurtcentrum De Stek toe om hun beider (kook)vrijwilligerswerk te kunnen uitvoeren.

Anneke: 'We kennen elkaar al heel lang van onze banketbakkerij en onze kinderen zaten vroeger bij elkaar in de klas. Later kwamen we elkaar weer tegen in het buurthuis. We zijn allebei weduwe en bevriend geraakt en zoeken elkaar op. Alleen is maar alleen toch? We hebben het dan vaak over onze kinderen en kijken met veel plezier terug op onze fijne tijd met ons gezin.'

Anneke vervolgt: 'We gaan ook wel eens met elkaar op vakantie. Ans heeft familie en een huisje in Spanje en samen zijn we een paar jaar terug 14 dagen in een dorp bij Bilbao geweest. Heerlijk! Ans genoot dan ook met volle teugen en zegt vaak tegen mij: wat zou ik toch moeten beginnen zonder jou?'

'De kinderen van Ans zijn heel enthousiast. Ik kijk om naar hun moeder en dat vinden ze prachtig en waardevol. Dat zeggen ze vaak tegen mij en dat geeft mij weer positieve energie. Of je nou voor 1 of 2 personen kookt, dat maakt toch niet uit toch?' sluit Anneke tevreden af.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek ‘Samen voor elkaar’ wil het Sociaal wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Aanmelden

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen