De Buurtbieb van Wil Kaasenbrood

31 januari 2022
Samen voor elkaar

Bewoners en bezoekers van de Bloemstraat in Oud-IJmuiden zullen het ongetwijfeld wel eens zijn opgevallen. Voor de woning van Wil Kaasenbrood is een klein houten huisje met het opschrift ‘Buurtbieb’ aan de gevel bevestigd.

Wil Kaasenbrood: 'Ik ben ongeveer een jaar geleden op het idee gekomen tijdens de vele fietstochtjes die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. In Limburg, of op de Veluwe of Texel is het in dorpjes heel normaal dat bewoners iets willen verkopen ( jam /plantjes) of boeken gratis aanbieden. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik toen een keer bij iemand aangebeld en geïnformeerd. Wat een leuk initiatief dacht ik toen. Het initiatief staat bekend als 'Mini-Bieb'. 

Wil vervolgt: 'Vandaar dat ik besloot het leuke idee te adopteren naar Oud-IJmuiden. Liefhebbers mogen de boeken meenemen. Het leuke is dat buurtbewoners regelmatig het kastje weer aanvullen als het leeg dreigt te raken of boeken bij mij afleveren. Ook raak ik nog wel eens in gesprek met mensen die interesse tonen. Ik heb gemerkt dat kinderboeken behoorlijk in trek zijn en die komen zelden terug. Natuurlijk willen de kinderen die boeken graag zelf houden om weer eens te lezen, geen enkel probleem hoor. Wat ook leuk is: vrijwilligers in Haarlem hebben het huisje voor mij in elkaar gezet. Op de website en facebookpagina 'Gratis af te halen IJmuiden’ staat nog veel meer informatie over producten die gratis te krijgen zijn.

Aanmelden

Weet u ook iemand die in deze rubriek past of kunt u zelf steun gebruiken? Stuur een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen