Een enthousiaste respijtvrijwilliger

03 januari 2022
Nieuws

De Velserbroekse Margriet van Noordenne is al ruim een jaar respijtvrijwilligster bij Socius-Maatschappelijk Dienstverleners.

Margriet: ‘Ik ontlast op vrijwillige basis de mantelzorger van een thuiswonende oudere. Ik vind het een leuke en dankbare klus om oudere mensen te bezoeken, zeker in deze heftige corona-periode. Deze mensen hebben zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Het geeft de mantelzorger -vaak de partner, een naast familielid of een buur - even de gelegenheid te ontspannen en de zinnen te verzetten. Op dit moment begeleid ik een mevrouw 4 uur in de week. Tweemaal in de week gaan we wandelen, boodschappen doen, een spelletje spelen en/of een babbeltje maken.’

Margriet vervolgt: ‘Het is bijzonder dankbaar werk om te doen. We zijn overigens momenteel dringend op zoek naar nieuwe bel- en wandelvrijwilligers voor de mantelzorg. Bijvoorbeeld om te wandelen met een meneer in een elektrische rolstoel. Ook een JMZ-maatje (een maatje voor een jonge mantelzorger) wordt gezocht. Dus als iemand interesse heeft? Je kunt een mail sturen naar: vrijwilligers@socius-md.nl of bellen (088 887 6900). Als geïnteresseerden nog niet helemaal weten wat er bij hen past, kunnen ze ook contact opnemen, dan wordt er in goed overleg gekeken wat het best bij hen past. Het is vrijwilligerswerk op maat.’

Aanmelden

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of ondersteuning kan gebruiken, schroom dan niet contact met ons op te nemen via contact@swtvelsen.nl.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerlei vragen. Met de rubriek ‘Samen voor elkaar’ wil het Sociaal Wijkteam actieve inwoners die iets voor een ander betekenen in het zonnetje zetten.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen