Ellie Witte: een muzikale bezige bij

24 juni 2021
Nieuws

Ellie Witte (75), voormalig kleuterjuf, ging als jonge meid op accordeon les en werd één met haar geliefde instrument. Na haar pensionering treedt ze pro deo op.

‘Meestal bel ik op en kom dan langs. Bij Polderstroom gemiddeld 1x per week en ook bij verpleeghuis Molenweid. Dan kom ik een uurtje langs en geniet van de respons die ik krijg. Oude liedjes brengen zoveel herinneringen bij hen naar voren en dan raak ik met ze in gesprek. Het geeft mij veel positieve energie,’ glimlacht de vitale vrijwilligster.

Bij Mama Mia komt ze al 17 jaar aanwippen. ‘Klopt, dan speel ik en zingen we met de ouders en kinderen kinderliedjes, heerlijk! In april 2020 speelde ik spontaan op een galerij een muzikale groet zodat veel oudere mensen even de zinnen konden verzetten,’ aldus Ellie die met recht een bezig bijtje is.

‘Ja, ik concentreer mij niet op zaken die niet kunnen maar juist op dingen die wél kunnen. Samen met een vriendin wandel ik regelmatig, neem een prikker mee en dan halen we tijdens het wandelen aardig wat zwerfvuil op. Recentelijk vooral mondkapjes,’ lacht de Velserbroekse die eigenlijk niet kan wachten tot ze weer overal welkom is met haar favoriete instrument.

 Ellie sluit af: ‘Laten we hopen dat ik weer snel kan optreden. Oh ja: ik speel ook nog in het koor ‘FF Anders’, dat mis ik ook zo. Je ziet: stil zitten is voor mij absoluut geen optie. De interactie met mensen geeft mij veel energie en maakt mij blij.’

Aanmelden

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken, stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek ‘Samen voor elkaar’ wil het sociaal wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen