Els Zorgdrager gelooft in missie ‘’Platform Toegankelijk Velsen”

15 september 2023
Nieuws

Met de rubriek ‘’Samen voor elkaar’’ wil het Sociaal Wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.
Dit keer is dit voormalig raadslid en voormalig sociaal cultureel werker bij Welzijn Velsen, Els Zorgdrager. Zij zet zich al sinds 2004 actief in voor mensen met een beperking.

Els Zorgdrager: "Als opbouwwerker bij het Gehandicaptenberaad Velsen kreeg ik er al 20 jaar geleden mee te maken. Mijn motto: iedereen moet mee kunnen doen. Er zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet maar het kan en moet nog beter. Als je zelf geen beperking hebt, is het moeilijk in te schatten wat er nog nodig is. Op donderdag 5 oktober a.s. gaan we, het Platform toegankelijk Velsen, daarom met o.a. ambtenaren, gemeenteraadsleden en het college merken hoe het voelt. Met rollators, invalidewagens en geblinddoekt zullen de beleidsbepalers ervaren en merken wat het betekent afhankelijk te zijn.’’

"Iedereen moet mee kunnen doen"

Els vervolgt: "We hopen oprecht op meer bewustwording van obstakels. Geblinddoekt en met een buddy een parcours lopen en winkels ingaan, te maken krijgen met sprekende keukenapparatuur, blind leren schaken, rinkelbal en Boccia spelen, een soort van Jeu de boules met zachte ballen.

Geïnteresseerde inwoners nodigen we ook nadrukkelijk uit om vanaf 13.00 uur aan te sluiten in het stadhuis in de burgerzaal. Er staan diverse kraampjes met interessante info voor de doelgroep; bekijk Facebookpagina ‘’Platform Toegankelijkheid’’  voor meer informatie. Rond 14.00 uur gaan we, met de deelnemers aan deze belangrijke manifestatie, de wijk in. Nog meer bewustwording kweken om in de toekomst noodzakelijke stappen te kunnen zetten. Daar zetten we ons met zijn allen voor in en is onze missie."

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen