Fietsend door Velsen

01 november 2021
Nieuws

Deze keer is dat Hans Akkerman, de vrijwilliger die al 10 stukjes heeft geschreven voor 'Samen voor elkaar. Toen het idee voor deze rubriek ontstond werd meteen Hans genoemd als mogelijke interviewer en schrijver, omdat hij hierin zijn sporen al ruimschoots verdiend heeft.

Hans is een Santpoorter in hart en nieren en heeft tot zijn pensionering 25 jaar voor Stichting Welzijn Velsen gewerkt. Naast zijn vaste werkzaamheden schreef hij stukjes voor het personeelsblad en verzorgde hij de publicaties van de Stichting in de Jutter. Ook heeft hij 25 jaar lang geschreven voor het programmablad van HFC-Haarlem en de sportpagina van Nieuwsblad IJmuiden.

Hans: 'De vraag om voor het Sociaal Wijkteam te schrijven kwam op een goed moment. Door mijn pensionering kreeg ik meer tijd om mij als vrijwilliger in te zetten. Het sprak me meteen aan dat ik in contact zou komen met andere vrijwilligers en een beeld zou krijgen van wat er allemaal in de gemeente al gebeurt. In alle gesprekken leerde ik fijne, enthousiaste en initiatiefrijke mensen kennen. Ik vind het bijzonder dat er door heel Velsen heen zoveel mensen zijn die iets voor een ander willen en kunnen betekenen.'

Op de vraag waar Hans zijn tijd nog meer aan besteed vertelt hij: 'Ik fiets graag door onze mooie gemeente. Ik zorg voor de verspreiding van de post van Stichting Welzijn Velsen. Ik schrijf nog voor de websites van RTV Seaport en Voetbal Haarlem en bezoek hiervoor sportwedstijden. Op de teller van mijn elektrische fiets staat 7.000 kilometer en dat worden er absoluut meer.'

Aanmelden

Weet u ook iemand die door Hans geïnterviewd kan worden of kunt u steun gebruiken? Stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek 'Samen voor elkaar' wil het Sociaal Wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of op de dinsdag en donderdag bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord.

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen