Gre: actief en betrokken

06 mei 2021
Nieuws

Gre Houtenbos (81), woonachtig op het Sam Vlessinghof is met recht een vitale bewoonster. ‘Thuiszitten is geen optie voor mij’. Al ruim 40 jaar vrijwilligster bij haar geliefde, ‘Mijn tweede huis’, buurthuis de Brulboei.' Daarnaast maakt ze zich verdienstelijk op de plek in Oud IJmuiden, waar ze al 24 jaar woont. De wijk waarvan ze zegt:’ Hier voel ik mij thuis, ze krijgen mij de brug niet over’.

Gre: 'Ik heb tot drie jaar terug 17 jaar in de bewonerscommissie gezeten. Met onze club discussieerden we dan met de verhuurder over prangende zaken. Tegenwoordig maak ik deel uit van een klankbordgroep. Er staat nu een grote renovatie op de rol. We krijgen onder andere een nieuwe badkamer, een nieuwe voordeur, keuken en inspraak over de kleurstelling.' aldus de enthousiaste IJmuidense.

Daarnaast houdt Gre al jaren een oogje in het zeil. Gre: 'Inderdaad, ik veeg het plein en help bewoners met allerlei vragen. Ik bel weleens met de ReinUnie over achtergelaten grofvuil. Zo staan er hier beneden ook veel fietsen waarvan een deel niet wordt gebruikt. Ik pleit er voor dat de fietsen genummerd worden, maar dat schijnt qua privacy moeilijk te liggen. Met de Kerst tuigen we hier een kerstboom op en dat wordt reuze gewaardeerd,' weet de actieve bewoonster die ook nog eens met 3 maatjes elke dinsdag wandelt en soms samen een sauna bezoeken. 'Dat kan nu even niet. Ik hoop dat we snel na de vaccinaties er weer naar toe kunnen.' glundert Gre met haar aanstekelijke lach. Ze zijn nog lang niet van haar af!

Aanmelden

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek 'Samen voor elkaar’ wil het Sociaal wijkteam inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen