Jongeren zetten zich in voor jongeren

27 mei 2021
Nieuws

Woensdag 21 april 14.30 uur: een vijftal vrijwilligers zet enthousiast losse hekken in elkaar en fabriceert een panna kooi. Een half uur later meldden zich bij de kooi op het grasveld aan de Maasstraat de eerste jongeren.

Jurrin Reckers en 4 kompanen kijken geamuseerd en belangstellend toe. Jurrin maakt deel uit van CityShapers: een actieve jongerenclub die zich ten doel stelt ook in de saaie corona-tijd de jeugd een aangenaam tijdverdrijf te bieden.

Jurrin: 'Met CityShapers bedienen wij regio Zuid-Kennemerland. We zijn een netwerk van jongeren die zich vrijwillig inzetten voor jeugd die een steuntje in de rug kan gebruiken. We streven naar een wereld waar mensen naar elkaar omkijken en willen op deze plek om de drie weken op woensdagmiddag de kooi opzetten. We mogen nog niet flyeren, maar voldoende animo is er al. Van de ouders van de kinderen krijgen we positieve reacties. 'Een prachtig initiatief in een periode dat er noodgedwongen door de corona al maanden niks te beleven valt' horen we regelmatig en dat geeft ons energie.'

Hij sluit af: 'We vinden het als vrijwilligers prachtig om kinderen een plezier te doen. Als zij genieten, doen wij dat ook. Als de buurt het plan wil omarmen en over wil nemen, dan kunnen wij weer op andere plekken een activiteit opzetten. Zo kunnen wij dan de hele regio bedienen.' Aldus de gedreven vrijwilliger die met zijn enthousiaste groep in IJmuiden aan de Maasstraat een schot in de roos heeft geproduceerd.

Samen voor elkaar

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek ‘’Samen voor elkaar’’ wil het sociaal wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Opgeven

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur dan een e-mail naar contact@swtvelsen.nl.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen