Knaagdierencentrum beschikt over buitenkastje 

22 mei 2023
Nieuws

Het team van coördinator Marleen Welbergen initieerde een ruilkastje bij het knaagdierencentrum in IJmuiden. Vlak achter zwembad de Heerenduinen.

Een prachtig, fraai gelegen, functioneel ruim opgezet onderkomen waar de staf en vrijwilligers met veel liefde de dieren een prettig en veilig onderkomen bieden. Marleen: We vangen hier jaarlijks 600 dieren op die voor wat voor reden ook niet meer bij de eigenaar kunnen blijven of worden gevonden. Daarnaast kunnen we de dieren ook herplaatsen.

Marleen vervolgt: 'Mensen kunnen in het ruilkastje voor konijnen en knaagdieren, bij de ingang van ons onderkomen, voer, voerbakken etc. plaatsen. Dat kan dan opgehaald worden door mensen die over minder budget beschikken. We hebben de laatste paar jaar wel degelijk gemerkt dat het besteedbare inkomen van mensen een stuk minder is geworden. We krijgen voer en leuke spullen gedoneerd van mensen, zoveel dat we niet alles kunnen gebruiken. We vinden het natuurlijk zonde om dat weg te gooien, dus zetten we spullen die we over hebben in het kastje. Er is duidelijk behoefte aan ons initiatief. Het kastje, dat we sinds 15 februari hebben geplaatst, heeft een positief effect. Als dierenliefhebbers langs willen komen om te doneren of om wat mee te nemen, dan kan dat tussen 9.00 uur en 17.00 uur van maandag t/m zaterdag.'

Marleen Welbergen sluit af: 'Mensen die meer informatie willen, kunnen mailen naar knaagdierencentrum@dierenbescherming.nl of kijk op onze website en onze Facebookpagina voor informatie.'

Weet u ook iemand die in deze rubriek past, of kunt u steun gebruiken, stuur dan een mailtje naar: contact@swtvelsen.nl

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen