Opvoeden? Je staat er niet alleen voor!

30 augustus 2021
Nieuws

In 2018 kwam Ellen van Arum door haar werk bij Stichting Welzijn Velsen in contact met Home-Start (onderdeel van Socius). Gezinnen die steun zoeken bij het opvoeden van hun kinderen worden door Home-Start gekoppeld aan een vrijwilliger die samen met de ouders oplossingsgericht te werk gaat.

Ellen: ‘Toen ik hoorde wat de vrijwilligers in de gezinnen deden wilde ik dat ook gaan doen, heb vervolgens contact gezocht, daarna een training gevolgd en ben sindsdien als een soort van maatje inzetbaar,’ glimlacht Ellen die nog goed weet hoe haar eerste contact met een gezin verliep.

‘Het waren expats met twee jonge kinderen. Ik heb ze wegwijs gemaakt in de Nederlandse regelgeving m.b.t. school en de peuterspeelzaal. Daar heb ik in mijn vroegere werk veel mee te maken gehad en niet onbelangrijk een aardig netwerk in opgebouwd.’ aldus Ellen die 1x per week 2 uur  bij een gezin langs gaat. ‘

Ellen vervolgt: ‘Vervolgens ben ik nog ingezet bij een gezin dat wel wat extra steun en aandacht kon gebruiken. Je probeert de ouders waar mogelijk te ondersteunen en te stimuleren.  In sommige gezinnen is het van wezenlijk belang dat een persoon buiten de familie met leuke voorstellen een familie verder helpt. Met hun kind ging ik bijvoorbeeld naar de speeltuin toe, thuis deed ik spelletjes en las boeken voor. Dankbaar werk om te doen want ik zag duidelijk verbetering. Al moet ik zeggen dat het soms een kwestie van de lange adem is, want het gaat wel eens niet zo (snel) als je hoopt, dus een beetje engelengeduld kan geen kwaad. Het blijven stimuleren van gezinnen die vooruit willen komen, geeft mij in ieder geval de nodige energie en voldoening.’ sluit Ellen optimistisch af.

Aanmelden

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek  ‘Samen voor elkaar’ wil het Sociaal wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Weet u ook iemand die in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken, stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen