Piet Rolvink: een begrip in Zeewijk

15 april 2021
Nieuws

Piet Rolvink, die met een achtergelaten supermarktkarretje richting Zeewijkpassage wandelt moet voor de bezoekers van de Zeewijkpassage een bekend beeld zijn.

De bewoner van de Bellatrixstraat is een prachtig voorbeeld van een bezige bij en betrokken wijkbewoner. De gepensioneerde KLM-werknemer maakt zich op vele vlakken nuttig voor zijn buurt en straat.

Piet: 'Ja, ik help bij de wijktuin van de Dwarsligger, verwijder onkruid, vul bloembakken, veeg en ruim de rommel op rond onze flats en heb een paar jaar terug in de Bethelgeuzestraat op de plek van een boomstronk een kaboutertuintje gerealiseerd dat door kinderen dagelijks wordt bezocht en gewaardeerd.’

Piet Rolvink is dan ook een begrip in de wijk en ontving glansrijk een prijs ‘’Bokaal van de straat. Een geste die ik bijzonder op prijs heb gesteld,’ aldus de uiterst actieve IJmuidenaar.

Ondanks een recentelijk wat broze gezondheid weet hij niet van ophouden. 'Nee, laat mij maar lekker bezig zijn op straat. Het geeft mij voldoening en energie als ik vanaf mijn balkon naar beneden kijk en zie dat de omgeving rond onze flats er weer onberispelijk uitziet, daar word ik dan blij van en dan geniet ik,' glundert Piet.

Sinds de Corona-tijd zijn ook de achtergelaten supermarktkarretjes van de Zeewijkpassage aan de beurt. Piet Rolvink sluit af: 'Ongelooflijk, in twee weken heb ik laatst maar liefst 15 karretjes geretourneerd. Mensen zijn zo makkelijk vandaag de dag en laten hun wagentje rond de ingang van onze flats slingeren. Ik heb goed contact met een medewerker van de supermarkt en die is blij als ik hem attendeer. Je helpt elkaar toch?'

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek ‘Samen voor elkaar’ wil het Sociaal wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Aanmelden

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen