Sociaal Wijkteam levert zorg op maat

16 augustus 2021
Nieuws

Zoals aan mevrouw Nuijten-Boot uit de Velserbroek. Ze kreeg van het Sociaal Wijkteam een opkikkertjes kaart toegestuurd met nog twee kaarten om door te sturen naar iemand die ook een opkikkertje kon gebruiken. Dat deed ze vervolgens en ontving hier positieve reacties op.

Mevrouw Nuijten: ‘Ik was verheugd en blij die specifieke kaarten te ontvangen en was prettig verrast door de response. Een lief, klein gebaar maar zo belangrijk in een aparte periode met beduidend minder sociale contacten. Ik heb die twee kaarten naar vriendinnen gestuurd en het Sociaal Wijkteam vervolgens hartelijk bedankt.’

Ze vervolgt: ‘In het verleden heb ik  al eens met het Sociaal Wijkteam te maken gehad.  Vandaar mijn  bedankje naar ze toe. In de periode, voorafgaand aan het overlijden van mijn man,  hebben ze mij uitstekend en met respect geholpen met de financiën. Dat deed mijn man altijd, vandaar. Ik wilde het proces met hen aangaan en ook zelfstandig blijven. Dat is gelukt en als het nodig is kan ik ze altijd bellen. Zorg op maat dus, héél prettig,’ aldus de van oorsprong Rotterdamse.  Sinds 2016 woont ze in  in de Velserbroek en maakt in de corona-tijd graag gebruik van de speciaal voor ouderen geldende vroege aanvangstijden bij de supermarkt. ‘Heerlijk rustig winkelen,’ Glimlacht ze.

Ze hoopt na de COVID-19 periode weer eens contact op te nemen met haar balletvriendinnen. Mevrouw Nuijten: ‘Dat was mijn lust en leven vroeger. Nu mag ik ook nog graag een wandeling maken en de omgeving in mij opnemen.’ Sluit ze positief en nog vol energie af.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek ’Samen voor elkaar’ wil het sociaal wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Aanmelden

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur dan een mailtje naar contact@swtvelsen.nl

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen