Verbinding zoeken in Velserbroek

01 november 2021
Nieuws

Ardy Blok heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde en geestelijke gezondheidszorg aan huis in de Velserbroek. Achter haar appartement aan de Galle Promenade, met een majestueus uitzicht over een prachtige rustiek gelegen park (Promenadepark), heeft zij een insectenhotel opgezet.

Dat project heeft ze als inspirator gerealiseerd in samenwerking met Stichting BuitenGewoon en de gemeente Velsen. Een stichting die zich inzet voor mensen met een beperking of psychische problemen en zorg draagt voor dagbesteding of ambulante zorg.

'Het ging mij er om dat die mensen gezien worden en het leven na revalidatie kunnen gaan omarmen. Het insectenhotel is een leuke manier om ze met de natuur te verbinden. Een positieve manier van activering mijns inziens, met tevens natuureducatie. Ze hebben fantastisch geholpen en het resultaat mag er zijn, want je ziet hier nu een veelvoud aan insecten. Ook de gemeente ben ik veel dank verschuldigd voor de diversiteit aan planten die ze rond ons complex hebben geplant. Prachtig hoor en petje af.' Roemt Ardy. Zij is als betrokken buurtbewoonster alweer met een nieuw burgerinitiatief bezig.

Ardy sluit af: ; Inderdaad ja, we willen 'een verhalenbank' opzetten. Een betonnen bank met heel veel mozaïeksteentjes. Daar kunnen de mensen met elkaar in gesprek raken en elkaar beter leren kennen. Goed voor de sociale cohesie in onze wijk. Misschien dat er nog crowdfunding nodig zal zijn maar het plan ligt op tafel. We wachten hoopvol af.'

Aanmelden

Weet u iemand die ook in deze rubriek past of kunt u steun gebruiken? Stuur een mailtje naar contact@swtvelsen.nl.

Het Sociaal Wijkteam Velsen ondersteunt inwoners bij allerhande vragen. Met de rubriek 'Samen voor elkaar' wil het Sociaal Wijkteam actieve inwoners, die iets voor een ander betekenen, in het zonnetje zetten.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen