Werkwijze

Iedereen kan weleens een steuntje in de rug gebruiken. Het Sociaal Wijkteam Velsen is er voor alle vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt.

We komen naar u toe als u dat wilt, denken met u mee. We zoeken samen naar een passende oplossing. We leggen contacten waar dat nodig is, ook met andere deskundigen - in goed overleg met u. 

Ook als u vindt dat er iets ontbreekt in uw wijk of als u uw steentje wilt bijdragen door anderen te helpen, bent u bij ons van harte welkom!

Het is goed mogelijk dat u direct al tips en adviezen krijgt waarmee u zelf aan de slag kunt.

Is er meer nodig? Dan gaan we met u in gesprek, bij u thuis of op een andere plek waar u dat prettig vindt. We nodigen u van harte uit om iemand aan te laten sluiten die u kan steunen in het gesprek. Denk aan een familielid, vriend of mantelzorger.

De ondersteuning door het Sociaal Wijkteam is kosteloos. Na aanmelding neemt het Sociaal Wijkteam binnen 5 werkdagen contact met u op. 

Wie werken er?

In het Sociaal Wijkteam Velsen werken verschillende organisaties samen uit het maatschappelijk werk, welzijnswerk en wijkverpleging. Deze beroepskrachten zijn goed opgeleid en hebben jarenlange werkervaring. 

Het Sociaal Wijkteam heeft contacten met consulenten van de gemeente, het CJG, vrijwilligersorganisaties, huisartsenpraktijken, scholen, specialistische hulp en allerlei andere organisaties die iets voor inwoners betekenen. Zo kunnen meerdere vragen tegelijk worden opgepakt. U hoeft dus niet steeds opnieuw uw verhaal te vertellen.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen