Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur zorgt voor sport- en cultuurkansen voor kinderen van 0 t/m 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling.

Het fonds betaalt de contributie van de sportvereniging of cultuurinstelling en/of de benodigde attributen.

Intermediairs

Het fonds werkt met intermediairs:  professionals uit o.a. onderwijs, medische zorg, jeugdzorg en Sociaal Wijkteam. De intermediair is de contactpersoon tussen kind/ouder(s) en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De intermediair kijkt samen met het kind en de ouder(s) welke culturele activiteit of sport past, welke attributen er nodig zijn, wat de kosten zijn en dient de aanvraag in.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl/noordhollandexterne-link-icoon.

Intermediair Alexander stelt zich voor

Alexander van de Pieterman is werkzaam bij het Sociaal wijkteam Velsen en Intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

'Vanuit mijn professionele werk ben ik o.a. betrokken bij de ontwikkeling van kinderen en heb ik contact met gezinnen. Ik ben van mening dat kinderen moeten kunnen sporten en mee moeten kunnen doen aan muziek-, toneel- of dansles. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat een kind zich dan kan ontwikkelen op sociaal, fysiek en mentaal vlak. Voor sommige gezinnen is het om financiële redenen simpelweg niet haalbaar hun kind deze kans te bieden. Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur bied ik deze gezinnen graag een steuntje in de rug.

Als intermediair ben ik de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur in te dienen. Of kinderen nu willen voetballen, viool willen spelen, kiezen voor hockey of hiphop, dat maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club of de culturele instelling overgemaakt. Mooi en dankbaar werk!

Vragen

Heeft u  een vraag over het Jeugdfonds? Stuur ons een e-mail via contact@swtvelsen.nl.

Contact met SWT Velsen

Maandag t/m vrijdag van 9.00-13.00 uur
Telefoonnummer (088) 8876 970
Postbus 465 1970 AL IJmuiden

Contact of contact@swtvelsen.nl

U kunt op werkdagen tussen 9.00 - 13.00 uur zonder afspraak binnenlopen bij Sluis 751 in IJmuiden of bij Huis van de Wijk 'De Stek' in Velsen Noord .

Adresgegevens

Sluis 751
Lange Nieuwstraat 753
1971 GG IJmuiden

Huis van de Wijk 'De Stek'
Heirweg 2
1951 CD Velsen-Noord 

© 2024 SWT Velsen